onsdag 25 september 2013

Hemlagad äpplemos


Äpplemos är kanske något av det smarrigaste jag vet! Har testat att äta lite gröt nu igen och vad passar inte bättre än hemlagad äpplemos. Perfekt att göra om man har fått tag på lite mjukare äpplen alternativ att äpplena i din fruktskål börjar sjunga på refrängen, gör mos av dem! Busenkelt är det också!

Så här gör du:


  • Ta av skalet på dina äpplen
  • Hacka/ skär i mindre bitar
  • Koka upp tillsammans med lite citronsaft och socker.

Sockermängden reglerar du själv, beror helt på hur söt man vill att moset skall vara.  Jag gillar när syran från citronen kommer igenom. Till min mos hade jag 4 äpplen och 1/2 dl socker.

Tänk på att detta recept inte innehåller något konserveringsmedel, vilket ju såklart är bra men hållbarheten är cirka 3 veckor i kylskåp!

Inga kommentarer: