Jag kokade ihop följande
- 1 1/2 dl socker
- 1/2 dl sirap
- 1 dl balsamvinäger
- 1/2 dl frysta hallon
Låt det koka i cirka 3-5 minuter, häll sedan upp det i en varm flaska, genom en sil så att kärnorna försvinner och skruva på locket. Om din balsamico blir för tjock kan du dagen efter, då den svalnat spä ut till önskad konsistens med lite mer balsamvinäger.
Jag var tvungen att titta vad balsamico kostar i affären och jag är rätt övertygad om att göra sin egna balsamico är betydligt billigare (och roligare) än att köpa färdig :)
Funderar på fler smaksättningar; Vad sägs om dadel, katrinplommon, aprikos, tranbär, gojibär?
Funderar på fler smaksättningar; Vad sägs om dadel, katrinplommon, aprikos, tranbär, gojibär?
1 kommentar:
Tack för recept, gör denna hela tiden med olika smaker t.ex. blåbär, tranbär, fikon. Så det finns alltid en ljus och en mörk hemma.
Skicka en kommentar